PROČ PRÁVĚ MĚĎ?

PROČ PRÁVĚ MĚĎ?

Měď je významná při zlepšování veřejného zdraví. Její antipatogénní vlastnosti pomáhají chránit před infekcemi v domácnostech, práci a v nemocnicích.

Měděné trubky jsou často používány také ve vodovodech, protože pomáhají zachovat čistotu pitné vody. Měď má antimikrobiální účinky, které zabraňují mikroorganismům přenášeným vodou, jako jsou bakterie, viry, řasy a infekční parazity v zásobování pitnou vodou.

Povrchy vyrobené z mědi a mosazi, jako jsou kliky a stolové desky, mohou také snížit šíření choroboplodných organismů. Mikrobiální otravy jídlem mohou být při přípravě jídla sníženy použitím nádobí z mědi nebo s měděnou povrchovou úpravou.

Nemocnice a klinické pracoviště snížily náhodný přenos mikroorganismů pomocí barev s obsahem mědi a instalací měděných nebo mosazných klik a dveří. Měď se také používá při přípravě antibiotik za účelem udržení jejich čistoty.

PROČ SE VYRÁBÍ DESTILAČNÍ PŘÍSTROJE Z MĚDI?

Destilační zařízení jsou obvykle vyrobený z mědi pro mnohé praktické účely:

  • Měď pohlcuje sloučeniny obsahující síru a kvasinkové buňky, které vznikají během fermentace a jejichž přítomnost v destilátu nebo éterickém oleji je nežádoucí. Sloučeniny síry a kvasinkové buňky zapáchají. Měď zachovává sladkou chuť destilátu.
  • Měď snižuje bakteriální kontaminaci.
  • Měď má vynikající vlastnosti přenosu tepla, což je užitečné pro vytápění i chlazení výparů.
  • Měď zabraňuje tvorbě etylkarbamátu, který je toxickou látkou vytvořenou z kyanidů (kyanidy se nacházejí v peckách ovoce).
  • Měď také zlepšuje kvalitu konečného produktu. Pokud kvalita kvasu není mikrobiologicky dokonalá, měď zlepší vůni a aroma konečného produktu.

Přidat koment

Captcha