string(23) "Návody k použití (0)"
Oenoferm Freddo
Oenoferm Freddo 100g

Oenoferm Freddo 100g

  • Kód produktu: oen100
  • Dostupnost: Skladem
  • 240.00Kč

  • Ex Tax: 200.00Kč

OENOFERM FREDDO

POPIS

OENOFERM FREDDO jsou chladnomilné aktivní suché kvasinky na rozkvašeni studených kvasů již od 8 ° C, jakož i na regulované kvašení při teplotách od 13 ° C do 17 ° C za účelem zachování aroma. Tyto kvasinky Saccharomyces cerevisiae kmen LW 317-30 prokvasí na vysoký stupeň alkoholu navzdory nízké teplotě.

ÚČEL POUŽITÍ

Prokvášením kvasů při nízkých teplotách za účelem zachování aromatu i rozkvašeni chladných kvasů.

PRODUKT A ÚČINEK

Na základě poptávky mnohých přípravců destilátů po chladnomilných kvasinkách nebo startovací kultuře vhodné na rozkvašeni podchlazených kvasů, byl prostřednictvím nepřetržité selekce v chladných médiích izolován kmen OENOFERM FREDDO. Těmito kvasinkami lze dosáhnout rychlé rozkvašení i při velmi chladných kvasu. Tento na nízké teploty Tolerantní kmen se hodí především na zachování aroma při kvašení za studena. Tím se zpomalí kvašení a taky tvorba CO2. To má za následek, že během kvašení se odpaří méně aroma. Samozřejmě je možné použít OENOFERM FREDDO i při vyšších teplotách kvašení.

DÁVKOVÁNÍ

Při teplotě kvasu mezi 13 ° C - 17 ° C je dávka 15 g / 100 l. Při teplotě pod 13 ° C se musí dávka zvýšit na 20-25 g / 100 l.

POUŽITÍ

Aby nedošlo po rehydrataci v případě zakvášeni podchlazeného kvasu k tepelnému šoku kvasinek, rozmíchá se OENOFERM FREDDO v 5- až 10-násobném množství směsi kvasu a vody v poměru 1: 1 o teplotě okolo 15 ° C. Čas bobtnání kvasinek se tak prodlouží až na jednu hodinu.

Napsat recenzi

Poznámka: HTML není přeloženo!4
    Špatný           Dobrý