string(23) "Návody k použití (0)"
Distizym FM
Distizym FM 1kg

Distizym FM 1kg

  • Kód produktu: Distizym 1kg
  • Dostupnost: Na skladě
  • 870.00Kč

  • Ex Tax: 725.00Kč

DISTIZYM

POPIS VÝROBKU

DISTIZYM FM je kapalný pektolytický enzym na optimální ošetření kvasů z bobulového a peckového ovoce, určeného k destilaci.

ÚČEL POUŽITÍ

Rychlé odbourání všech pektinových látek, a s tím spojené včasné zkapalnění kvasu.

Lehké rozkvašení a lépe prokvašení kvasu na optimální obsah alkoholu.

Intenzivnější narušení ovocného tkáně, a tím větší uvolnění cenných látek a ovocných aromat.

PRODUKT A ÚČINEK

DISTIZYM FM je pektolytický enzym, speciálně vyvinutý na vysokou účinnost v kyselém prostředí (nízké pH) kvasu z ovoce. Rychle odbourává všechny pektinové látky, což vede k výraznému snížení viskozity kvasu a jeho rychlému zkapalnění. Kvas se dá pak snadněji míchat a destilovat. Dochází také k intenzivnějšímu uvolnění cenných látek, tvořících aroma a buket. Optimálnější je i průběh kvasného procesu.

DÁVKOVÁNÍ

Dávka enzymu je závislá na druhu ovoce, stupně jeho zralosti, teploty a doby účinnosti. Následující dávky jsou doporučeny pro ošetření kvasu při teplotě 15 ° C.

Ovoce ml / 100kg kvasu

Bobulové ovoce 30 - 50

Peckové ovoce 20 - 50

POUŽITÍ

DISTIZYM FM se zředí vodou na 5-10% roztok a nejlépe se dávkuje přímo do mlýnku nebo drtiče ovoce. Pokud se enzym dávkuje později do kvasu v kvasní nádrži, musí se dokonale promíchat s celým objemem.

Napsat recenzi

Poznámka: HTML není přeloženo!4
    Špatný           Dobrý

Tagy: